Blessures
Door regelmatig op eigen niveau te sporten/bewegen kunnen veel lichamelijke klachten voorkomen worden. Hierbij bestaat altijd een risico om geblesseerd te raken als gevolg van een plotseling foute beweging of herhaaldelijk foute belasting, denk hierbij aan de houding maar ook materiaalkeuze (schoenen, racket etc).
Wij kunnen de meeste sportspecifieke klachten goed behandelen. Het belangrijkste is het achterhalen van de oorzaak van de klacht. Uiteraard wordt ook ingegaan op oorzaken die door eventueel verkeerde materialen veroorzaakt zijn. Wij behandelen zowel klachten aan de wervelkolom als ledematen.
Om goed te kunnen functioneren in sport en andere activiteiten is het belangrijk dat het lichaam optimaal functioneert. Dit geldt voor de beweeglijkheid van alle gewrichten in het lichaam, maar ook de aansturing van de spieren is van groot belang. Als een spier niet goed wordt aangestuurd door het zenuwstelsel dan kan deze spier niet zo snel reageren als zou moeten. Dit leidt vaak tot blessures. Het functioneren van het zenuwstelsel wordt sterk beïnvloed door het functioneren van de wervelkolom. Door preventief de functie van de wervelkolom te controleren en waar nodig corrigeren kunnen wij u helpen blessures te voorkomen.