Kaak
De kaakgewrichten zijn de meest gebruikte gewrichten in het lichaam. Bij het bijten, kauwen en slikken van eten maar ook tijdens het praten en het maken van gezichtsuitdrukkingen bewegen de kaakgewrichten.
Kaakproblemen worden vaak veroorzaakt door het herhaaldelijk overbelasten van het kaakgewricht zoals het bijten op iets hards of tandenknarsen tijdens het slapen. Een abnormale beweeglijkheid van de wervelkolom, stress of een val of ongeluk kan ook de oorzaak zijn. Tandheelkundige problemen zoals een gebit dat niet goed op elkaar past of een beugel die niet goed afgesteld is kunnen ook kaakproblemen veroorzaken.
Kenmerkend voor een verkeerd functionerend kaakgewricht is pijn rondom het kaakgewricht en een soort “knakkend” geluid bij het openen en sluiten van de mond. Kaakproblemen kunnen ook hoofdpijn, nekpijn en pijn in het gezicht veroorzaken.
Bij kaakproblemen onderzoeken wij de functie van de kaak en wervelkolom. Chiropractische behandelingen kunnen vaak kaakproblemen en aangezichtspijn goed verhelpen. De behandeling heeft tot doel de functie van geïrriteerde zenuwen te herstellen en de beweeglijkheid te optimaliseren.